• Telefon 0743436624
  • Email info@mbakids.ro
  • Program Cursuri Luni-Duminica | Orele 18:00 & 19:00
Imagine 13 MBAKids reprezentand profesorii MBAKids Academy care sustin elevii.

Cine este Răzvan Vasile, fondatorul MBAKids Academy, singura academie DE MBA pentru copii din România?


Vezi mai multe despre apariţiile media ale lui Răzvan Vasile

Din anul 1994, Răzvan Vasile este creditat ca pionier al primelor startup-uri software românești, în special în domeniile software-ului de management de tip ERP, CRM, BI și HR. La doar 20 de ani, raporta situația liderului mondial în construcții, de la acea vreme, direct la Bursa din New York, cu ajutorul soluțiilor IT dezvoltate de compania sa. Ulterior, a fost implicat în dezvoltarea de soluții specifice de raportare către Fondul Monetar Internațional și în strategii de structurare a unor sisteme naționale fiscale și de colectare de taxe.

În materie de coaching, sunt peste 16 ani de când, intensiv și voluntar, Răzvan Vasile se ocupă de copii și adolescenți ca mentor și life coach. Acesta spunea că „este nevoie de o educație de înaltă calitate pentru toți copiii, care să îi învețe cum să gândească pozitiv, cum să își stabilească obiectivele, cum să își urmeze pasiunile și cum să își atingă potențialul maxim”.

Fiind și cetățean australian, a condus, din postura de CEO, companii globale și multinaționale din industria IT, în principal în industria cybersecurity și business software development, lucrând din Sydney, Melbourne, Auckland, Tokyo, Singapore, San Diego, Shanghai, Londra, München. A câștigat numeroase premii internaționale pentru marketing impact și creștere market share în regiunile EMEA și APAC.

MBAKids Academy - Liderii viitorului

La MBAKids Academy educăm copiii spre viitor făcându-i să înțeleagă că pentru a putea schimba lumea, mai întâi trebuie să o înțeleagă.

Academia MBAKids este noul fenomen al educației din România, noua referință în dezvoltarea personală a tinerilor conform rezultatelor dovedite și a presei. MBAKids este un concept unic, un proiect de țară despre mentalitatea succesului la copii și despre pregătirea liderilor de mâine. Este singura academie de MBA pentru copii din România, premiată la finalul anului 2022 ca “Cel mai Complex Program MBA pentru Copii”.

Școala tradițională pregătește copiii pentru trecut. Copiii au nevoie de educație complementară 100% orientată spre viitor pentru a fi echipați cu toate abilitățile necesare pentru succes. Copiii au nevoie de o componentă educațională modernă, de tip MBA, prin care să învețe cum să învețe, să citească eficient, să comunice, să identifice oportunități, să-și controleze emoțiile, să gestioneze banii și o afacere și, nu în ultimul rând, cum să-și formeze o mentalitate și atitudine de lider, de succes.

Toate cursurile MBAKids sunt concepute pentru a reduce discrepanțele existente între cunoștințele predate în școală și cerințele realității actuale și ale viitorului. Predăm Mentalitate de creștere, Leadership, Restart în Gândire, Inteligență emoțională, Educație financiară, Antreprenoriat, De la idee la startup, Tehnici de Negociere, Marketing & PR, Arta Comunicării & Dicție, Vorbit în Public, Etichetă & Bune Maniere.

Conceptul MBAKids a fost realizat ținând cont de cerințele viitorului și de punctele forte ale sistemelor educaționale din Australia, Anglia și Singapore, recunoscute global pentru rezultate excepționale în domeniul educației.


Conectați-vă cu Răzvan Vasile pe rețelele sale de socializare:
Imagine 14 MBAKids reprezentand un cursant care este atent la ce ii arata profesorul MBAKids Academy.

Cel mai Complex Program de tip MBA pentru copii din România - 2022

Pe 15 decembrie 2022, MBAKids Academy a strălucit pe covorul roșu de la “Le Chateau”, primind premiul pentru “Cel mai Complex Program MBA pentru Copii” în aplauzele unei audiențe de excepție.

Personalitatea inspiratională a anului în educaţia tinerilor - 2023

Răzvan Vasile a primit premiul pentru Personalitatea inspirațională a anului în educația tinerilor în cadrul galei Health, Beauty & Lifestyle la Royal Pallace Ballroom.

Imagine 14 MBAKids reprezentand un cursant care este atent la ce ii arata profesorul MBAKids Academy.

Viața lui Răzvan Vasile

Cu o familie perfecționistă și orientată spre succes, cu un tată colonel, apoi general de armată și o mamă cercetător farmaceutic, Răzvan Vasile a fost unul dintre copiii de excepție ai României din acele timpuri. Fără medii școlare sub 10, cu olimpiade încheiate tot cu maxim de punctaj, cu multe concursuri naționale și internaționale de matematică, chimie, fizică, istorie și geografie câștigate (unul dintre ele chiar și cu febră 41), adolescentul Răzvan a realizat că el își dorește de fapt să devină medic sau om de afaceri. „Timpul este cea mai importantă resursă pe care o avem. Fiecare om are 24 de ore pe zi. Dacă pierdem două ore vorbind cu prietenii și trei ore stând în pat, nu vom reuși niciodată să ne atingem obiectivele”. Această realizare de la o vârstă încă tânără l-a motivat pe Răzvan să-și urmeze pasiunile și obiectivele și să-și dezvolte încrederea de sine și disciplina, crezând că poate ajunge un om de succes cu propriile forțe.

Așa s-a și întâmplat. A devenit primul român implicat în dezvoltare de software de afaceri și business intelligence. Totul a pornit din dorința de a o ajuta pe mama unei prietene foarte apropiate, o contabilă perfecționistă îngropată până peste cap în hârtii de lucru și documente fiscale. De la acel moment la zeci de mii de clienți a mai fost doar o chestiune de timp, disciplină și profesionalism. A fost al doilea român care a apărut în faimoasa emisiune, la acea vreme, "Am întâlnit și români fericiți" a lui Mihai Tatulici la ProTV și primul om de afaceri din industria software în și mai faimoasa revista de business "Idei de Afaceri".

Peste timp, Răzvan s-a mai implicat în ceva, însă în ceva pe care o numește drept chemare, vocație personală: mentoring pentru copii și tineri, unde tocmai a împlinit 16 ani de activitate. MBAKids nu este primul proiect dedicat copiilor fondat de Răzvan Vasile. În 2013, aflat în Sydney, Răzvan Vasile a deschis primul club de arte marțiale pentru copii, Mosman Martial Arts Academy, cu care a câștigat premiu după premiu, ajungând la peste 5000 de copii instruiți în scurt timp. A urmat apoi un al doilea club, BX1, mult mai mare, club care a ajuns implicat în mai toate competițiile sportive de anvergură din domeniu în Australia.

Răzvan s-a întors în România în 2020 când a pornit patru startup-uri EduTech și HealthTech, cu unul dintre ele, INNOVO PurePearl (în industria orală), mergând la Imperiul Leilor. A fost nevoit să se retragă, deoarece a găsit deja investitori la nici 3 săptămâni după înscriere. Răzvan a decis să introducă în emisiune un nou startup, din industria EduTech de această dată, denumit LessonPlaza, startup pe care, de asemenea, l-a retras datorită aceluiași motiv ca la primul startup.

Start-up-ul final pe care l-a prezentat în februarie 2022, în direct la "Imperiul Leilor", a fost unul din domeniul cybersecurity, denumit Webkiddo, prin care Răzvan își propunea reducerea nivelului de cyberbullying al copiilor printr-un sistem unic de învățare a modului prin care copiii pot sta safe online. România este pe locul 3 în UE în ceea ce privește protecția antybullying pentru copii.

Imagine 14 MBAKids reprezentand un cursant care este atent la ce ii arata profesorul MBAKids Academy.

Pasiunile și Hobby-urile lui Răzvan Vasile

Răzvan iubește muzica, a avut o formație pop în trecut, denumită Highlife. A învățat singur să cânte la chitară și clape, atât de bine cât i-a permis timpul :) Este primul care cere microfonul de karaoke unde are câteva piese favorite.

Iubește să antreneze copii în arte marțiale și self-defence, în box și kick-boxing. Prin cluburile sale din Sydney au trecut mii de copii dar și sute de adulți pe care îi antrena în stilul US Navy. Răzvan încă nu și-a pus centura neagră în cui lângă medaliile și trofeele cluburilor sale: Mosman Martial Arts Academy și BX1.

A performant, în tinerețe, extraordinar la raliuri și armwrestling, investind un timp enorm de antrenament, ambiție și pasiune. Dar și rezultatele au fost pe măsură.

Pescuitul este o altă mare pasiune a lui Răzvan. A fost pentru mulți ani în anturajul select al echipei naționale a României, vicecampioană mondială de 5 ori consecutiv, apoi campioană mondială.

Cărțile sunt însă marea pasiune a lui Răzvan încă de foarte tânăr. Le consideră singura fereastră spre lume a unui om. Cu cât citești mai mult, cu atât fereastra ta spre lume este mai largă, mai amplu deschisă.

Filozoful favorit al lui Răzvan este Rumi, faimosul persan care a reinventat filozofia și poezia mondială. Rumi a avut o filozofie a iubirii, iar poeziile lui au puterea de a trezi conștiințe și de a deschide inimi.

Scriitorii favoriți sunt Paulo Coelho, Haruki Murakami, Don Miguel Ruiz și Tolstoi.

„Acceptă-ți propria ființă, acceptă-i pe ceilalți și contemplă realitatea prin ochii adevărului. Imaginează-ți cum ar fi să trăiești fără teamă, fără judecată, fără învinovățire, fără vină, fără rușine. Imaginează-ți că doar fiind tu însuți, ești fericit, și că oriunde mergi, raiul merge alături de tine, fiindcă tu ești raiul. Imaginează-ți cum ar fi să trăiești o astfel de libertate.” - Don Miguel Ruiz; este unul din citatele preferate ale lui Răzvan

Răzvan Vasile consideră mentoringul și coachingul drept chemarea sa personală, vocația sa, de aceea își dorește întreaga sa carieră să fie o carte deschisă din care toți copiii să poată învăța, atât din eșecurile lui, dar mai ales din rezultatele mari pe care le-a obținut de-a lungul timpului.

Ce crede Răzvan despre un om de afaceri: un adevărat om de afaceri este cineva care sare de pe un munte înalt și în timpul căderii construiește un avion.

Apariţii Media

Visiunea lui Răzvan Vasile

Dorința mea este de a face academia MBAKids o voce puternică a unei noi abordări, necesare, în educația copiilor. Am avut nevoie de 16 ani de mentoring voluntar pe multe continente pentru ca la final de an 2022 să înființez prima academie de MBA pentru copii din România. După nici 2 luni de la lansare, moment în care am decis să oferim burse sociale gratuite copiilor cu potențial, dar fără posibilități materiale, academia MBAKids a devenit conform presei, noul fenomen și noua referință în educația copiilor. Chiar dacă știm că mai este mult până departe, aceste aprecieri ne-au dat o și mai mare motivație. Exact ca la o avalanșă de zăpadă, micul bulgăre se va transforma într-un final într-un mare bulgăre de rezultate de amploare pentru copii, cu efecte pozitive pe măsură. MBA, Master of Business Administration, înseamnă pe scurt gestionarea la superlativ a unei afaceri. Astfel, vom educa copiii financiar, le vom detalia arta antreprenoriatului, a negocierii, a pornirii unui startup de la idee la exit și listare pe bursa, impactul marketingului, a comunicării și PR-ului. Deoarece gestionarea unei afaceri și succesul acesteia depinde în mod direct de o gestionare perfectă a atitudinii, emoțiilor, gândurilor, cuvintelor, obiectivelor (iar lista este foarte lungă), am introdus în pachetul de MBA și cursuri de mentalitate de creștere, leadership, detox emoțional, inteligența emoțională, public speaking, etichetă și bune maniere. Am obținut un pachet MBA perfect echilibrat în tot ceea ce înseamnă succesul în viață și cariera copiilor.

Personal, îmi doresc să am un microfon și un loc de unde să pot spune că toate generațiile actuale și viitoare de copii au nevoie de acces la o educație orientată spre viitor, la o infuzie de mentalitate de succes, la dezvoltarea unei atitudini de lider, la inteligența emoțională, precum și la primirea unei educații financiare și antreprenoriale de bază. Toate acestea vor oferi copiilor un mindset solid și o înțelegere aferentă a ceea ce reprezintă dezvoltarea personală.

Pe scurt, misiunea noastră este pregătirea copiilor spre viitor, crearea unui mindset de lider și reducerea ratei de depresie în rândul acestora datorită bullying-ului și cyberbullying-ului (România este #3 în UE).

Galerie Foto

Abonează-te la Newsletter

MBAKids - Let your light shine!