• Telefon 0743436624
  • Email info@mbakids.ro
  • Program Cursuri Luni - Duminica

Paradoxul vietii

Reactionam emotional, facem din tantar armasar si exageram mereu, victimizandu-ne fara sens. Ne place drama si lasam orice nimic - mai exact toate nimicurile - sa ne bulverseze, fiindca nu suntem 100% prezenti in viata noastra.

Gandim mult si prost, vorbim mult si prost, nu suntem impecabili cu cuvintele noastre, actionam superficial si facem o multime de presupuneri inutile. Avem zero disciplina si zero consecventa insa dam vina pe ghinion pentru lipsa rezultatelor!

Ne abandonam visele, nu avem directie si nici obiective clare, definite matematic, nu stim ce ne dorim cu adevarat si cautam fericirea mai intai in exteriorul nostru. Vrem sa-i schimbam pe altii insa noi suntem praf. Ne focusam mereu pe lipsuri si pe probleme. Ne laudam mult pentru nimic, invidiem si barfim zi de zi. Ridicam vocea cand nu ne convine ce auzim si nu ne auzim defapt decat pe noi. Criticam oamenii din jurul nostru pentru ca ei sunt oglinzile noastre. Purtam permanent masti si ne bagam elegant toate traumele si ranile din copilarie sub pres, crezand ca asa este mai bine. Credem ca stim tot insa nu ne ocupam de loc de dezvoltarea noastra personala si nu mai citim nimic.

Avem foarte multe filme in mintea noastra, marea majoritate false, marea majoritate iluzii. Si nu ne dorim schimbarea. Stam acolo in trecut, cu egoul nostru in brate, plini de frici ce ne au devenit deja limite. Stam intr-un intuneric de care nu suntem constienti, blocati si frustrati de asteptarile create de filmele din mintea noastra, avand tone de atasamente de trecut, de actiuni, de oameni si de obiecte.

Mancam si bem prost si nesanatos si facem sport incepand de "luni". Nu actionam aproape deloc, uitand ca doar actiunea, permanenta, creeaza schimbare. Nu realizam cat de mult ni se fura din timpul nostru, si cat de mult ajutam activ si consecvent la acest lucru. Pierdem permanent timpul cu lucruri fara sens, care nu aduc nimic pozitiv vietii noastre. Uitam ca timpul este tot ce avem!

Toate cele de mai sus reprezinta constructul nostru mental care ne blocheaza orice sansa de a fii fericiti. Sa-l demontam si sa ne gasim calea! Sa ne focusam mai mult pe verbul "a fi" decat pe verbul "a avea"!

Share:

You May Also Like