• Telefon 0743436624
  • Email info@mbakids.ro
  • Program Cursuri Luni - Duminica

Ceea ce cautam zilnic

Cand traim crezand ca ceva din afara noastra ne face fericiti si incercam doar sa acumulam lucruri, nu facem decat sa ne intarim ego-ul.

Daca traim producand doar substantele chimice pentru supravietuire (ceea ce fac zilnic cei mai multi oameni), mai exact cautand "fericirea" de scurta durata in fuga de ei, in fumat, alcool, mancare, jocuri de noroc, porn, substante, social media, amanari permanente, stres etc., acele substante chimice produc agresiune, manie, frica, durere, neliniste, suferinta si multe alte variatiuni pe aceeasi tema. Aceste substante chimice ne determina sa ne concentram toata atentia noastra doar pe corpul nostru, sa devenim foarte constienti de mediul inconjurator si foarte preocupati de timp.

Altfel, nu suntem prea mult diferiti de un animal care este vanat de un pradator. Pentru a iesi din acea situatie, animalul trebuie sa protejeze sinele – identificat cu trupul – trebuie sa o faca foarte repede si trebuie sa priveasca foarte atent mediul inconjurator, ca sa stie in ce directie sa fuga. O emisie puternica de adrenalina il ajuta sa faca asta.

Noi traim toata ziua in mod inconstient sub influenta acestor substante chimice, deoarece avem frici, ne putem astepta sa se petreaca ceva, putem anticipa ca se va petrece ceva. Cand aceste previziuni se indeplinesc ne felicitam singuri spunand: vezi ce destept am fost! Dar, ce se intampla cand anticipam un eveniment si acesta nu se petrece? Atunci apare depresia, nelinistea, insomnia. Noi putem activa raspunsul la stres doar prin gand si cand nu putem sa-l oprim, ajungem la dezechilibru, la boala. Cu timpul, acele substante chimice deregleaza genele si corpul si astfel se creeaza bolile.

Cealalta stare a mintii in care traim se numeste creatie, inspiratie, intuitie. Cand te afli cu adevarat in aceasta stare, uiti de tine insuti. Nu mai exista sine, nu mai exista trup, nu mai exista timp. Esti atat de implicat in ceea ce faci incat gandul devine experienta unui alt sine.

Acele persoane care traiesc in modul de supravietuire sunt centrate doar pe ele, vorbesc despre problemele lor, se gandesc la ele. Asa se comporta oamenii care gandesc aceleasi lucruri, fac aceleasi lucruri si se asteapta ca ceva sa se schimbe in viata lor, pentru ca aceste substante chimice ne intorc catre actiuni primitive si activeaza circuitele necesare pentru asta. Razboiul, competitia, politica, toate sunt doar versiuni diferite ale acestor substante chimice.

Starea adevarata de creatie implica un nou set de substante chimice care se relationeaza cu a fi inspirat, a fi vesel, a avea o stare inalta. Acestea NU se gasesc inafara noastra ci inauntrul nostru.

Cand eliminam barierele, blocajele acelor stari emotionale ale mintii care ne mentin in starea de a intari ego-ul, cand „desfacem” ego-ul, identitatea noastra, atunci patrunde lumina prin noi si avem tendinta sa adoptam acele caracteristici ale puterii din fiinta noastra, ale mintii superioare: sa fim bucurosi, generosi, altruisti, iubitori, inspirati, rabdatori.

Adevarata noastra misiune in viata este sa exprimam acea putere din noi prin noi, sa eliminam barierele, blocajele, fricile si limitele. Cand facem asta, exista o tendinta mai mare in natura noastra non egoista sa manifestam unele dintre acele calitati de care are nevoie lumea noastra pentru a se schimba. In bine. In succes.

Share:

You May Also Like